Hakkımızda

Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesine Bağlı Hydro Marmara Kulübünün temelleri 2011-2012 eğitim öğretim yılında atılmıştır. Yurtiçi ve uluslararası yarışmalarda ülkemizi ve okulumuzu hidrojenli araç kategorisinde temsil etmektedir. 2013 yılı eğitim döneminde kulübümüz alternatif enerji kaynaklarının kullanıldığı ulusal yarışımız olan  TÜBİTAK Efficiency Challenge  yarışlarına hidrojen yakıtlı aracıyla katılmış ve katılmış olduğu ilk yıl kategorisinde 7.’lik elde etmiştir. 2014 yılı eğitim döneminde Hydro Marmara disiplin değiştirerek uluslararası üniversitelerin takımlarının yer altığı alternatif enerjili araçlar yarışı Shell Eco Marathon ’a katılma kararı almış ve çalışmalar başlatmıştır. 2015 yılı eğitim döneminde Shell Eco Marathon Rotterdam Prototip Hidrojen yarışlarına katılan takımımız kategorisinde 2.’lik elde ederek SEM Europe Londra yarışlarına katılma hakkı elde etmiştir. 2016 yılı eğitim döneminde Shell Eco Marathon Londra yarışlarına Prototip Hidrojen kategorisinde katılan takımımız hava koşulları ani değişimi sebebiyle pist koşullarının ağırlaşması sonrası talihsiz bir kaza geçirerek yarışı tamamlayamamıştır. 2017 eğitim döneminde kaza sonrası yapılanma sürecine başlayan Hydro Marmara ekibi 22-25 Mayıs 2019 Shell Eco Marathon ’un Hollanda yarışı ve aynı yılın Ekim ayında düzenlenecek olan Shell Eco Marathon Türkiye yarışında yer alacaktır.

Dönemler ve Hydro Marmara

Bu sayfa HydroMarmara Kulübü tarafından en son 02.03.2019 02:36:15 tarihinde güncellenmiştir.